Toezicht op de toepassing en naleving van de AVG

Functionaris gegevensbescherming

Privacy Value kan ook de rol van functionaris gegevensbescherming (FG) of DPO (Data Protection Officer) vervullen voor jouw organisatie. De functionaris gegevensbescherming houdt binnen een organisatie toezicht op de toepassing en naleving van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Als FG adviseren en toetsen wij met regelmaat de opzet, bestaan en werking van privacy in jouw organisatie. Ideaal als je geen fulltime FG nodig hebt! Een externe Functionaris gegevensbescherming is onafhankelijk, in te huren wanneer nodig en kost de organisatie geen scholing.

Functionaris gegevensbescherming als duizendpoot

Als functionaris gegevensbescherming zijn wij een duizendpoot wat kennis en kunde betreft. Wij gebruiken toezicht niet om te kijken of jouw organisatie zich heeft gehouden aan alle privacyregelgeving en daarmee aan de oplossing zoals die voor alle organisaties was bedacht en is opgesteld. Als FG is het ons handelskenmerk dat we toezicht houden op de vraag of het oplossend en leren vermogen in de organisatie goed is georganiseerd. Privacyregelgeving (criteria) geeft daarmee een belangrijk kader maar is geen doel op zich. Als dat is wat jou aanspreekt, dan vervullen we de rol van functionaris gegevensbescherming graag voor jouw organisatie!

Wettelijke taken van de functionaris gegevensbescherming

De functionaris gegevensbescherming heeft een aantal wettelijke taken:

  • Informeren en adviseren over de organisatieverplichtingen uit hoofde van de AVG (en UAVG).
  • Toezien op naleving AVG (en UAVG) en van het beleid van de klant met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens.
  • Toewijzing van verantwoordelijkheden, bewustmaking en opleiding van het bij de verwerking betrokken personeel en de betreffende audits.
  • Advies met betrekking tot de gegevensbeschermingseffect – beoordeling (of DPIA) en toezien op de uitvoering daarvan in overeenstemming met de AVG
  • Samenwerken met de toezichthoudende autoriteit.

Op zoek naar een Functionaris gegevensbescherming?

Ben jij op zoek naar een expert die de rol van functionaris gegevensbescherming binnen jouw organisatie kan vervullen? An zijn we je graag van dienst.

Stel gratis een vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.