Veranderingen vragen om goed management.

Informatiegesprek aanvragen

Verandermanagement

Iedere organisatie is aan verandering onderhevig. De maatschappij verandert, de economie, de klanten, de wetgeving. Voor jouw organisatie is het noodzakelijk om mee te veranderen om te kunnen blijven ondernemen. Als organisatie streef je naar een continue verbetering.

Veranderen is kijken naar de kansen en mogelijkheden voor jouw organisatie. Veranderingen vragen om goed management: verandermanagement. Privacy Value is ook goed thuis in verandermanagement.

Het beheersen en succesvol invoeren van veranderingen vraagt om een mensgerichte aanpak. De medewerkers bepalen immers in grote mate het succes van een verandering. Hoe groter het draagvlak, hoe beter het doorvoeren van de verandering zal verlopen. Privacy Value heeft een unieke mix van kennis over compliance en gedragsverandering bij mensen en organisaties om veranderingen te bewerkstelligen.

Angelique van der Weiden

Verandermanagement heeft geen vast recept

Wij werken met verschillende veranderaanpakken, omdat we niet geloven dat één aanpak altijd bij elke verandering succesvol is. Iedere organisatie is anders. Iedere bedrijfscultuur en organisatiestructuur is anders. Er is geen vast recept om een verandering te doorlopen. Het gaat erom datgene te doen wat op dat moment past bij jouw organisatie.

Veranderkunde en privacy advies

Verandermanagement (ook wel veranderkunde of transformatiemanagement genoemd) houdt in: het bewerkstelligen van veranderingen in jouw organisatie. De invoering van privacy is bijvoorbeeld een verandering in je organisatie. Privacy wetgeving en verandermanagement zijn volgens Privacy Value onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tenminste als je kiest voor een duurzame en adequate manier van toepassen van de privacyregelgeving. De invoering van privacy is een verandering in jouw organisatie.

Kenmerk van een gedegen implementatie is dat iedereen bekend is met hoe de organisatie omgaat met privacy. Expertise in verandermanagement én privacy wetgeving is daarom essentieel om de implementatie structureel succesvol te laten zijn. Bij Privacy Value zijn wij specialist in beide vakgebieden en combineren wij deze om organisaties zowel juridisch als bedrijfsorganisatorisch te begeleiden.

NEEM CONTACT OP

Verandermanagement bij allerhande vraagstukken

Privacy Value is specialist in verandermanagement bij vraagstukken die spelen in jouw organisatie. Je kunt ons niet alleen inschakelen voor verandertrajecten op het gebied van privacy, maar voor allerlei organisatieveranderingen en privacy advies. Wij kijken naar wat jij met jouw organisatie wilt bereiken. We onderzoeken of jouw hulpvraag daadwerkelijk ook de echte vraag is of dat er wellicht een diepere vraag onderligt om de beoogde verandering te realiseren. Wij zorgen ervoor dat de werkelijke hulpvraag boven komt. Als de start niet helder of onduidelijk is, zal het eindresultaat ook niet helder en duidelijk zijn.

De oplossing van Privacy Value bij veranderingen

Of beter gezegd: als de juiste hulpvraag niet duidelijk is, dan zal het verandertraject geen volledige oplossing bieden. Het is belangrijk om duidelijk voor ogen te hebben wat je wilt veranderen, waarom je wilt veranderen en wat het gewenste resultaat is. Als dat duidelijk is, komen we bij de hoe-vraag. Hoe gaan we de verandering aanpakken? Wie spelen daarin een rol? Hoe creëren we draagvlak? Privacy Value neemt jouw organisatie aan de hand in het totale veranderproces.

Verandermanagement vanuit een ander perspectief

Wij zijn specialist in het brengen van een ander perspectief. Wij zijn vormveranderaars. Datgene wat je als organisatie al hebt is vaak krachtig, omdat het een bestaansrecht heeft gecreëerd. Dat bestaansrecht kan heel betekenisvol zijn in het zoeken naar een nieuwe vorm met een ander perspectief voor je organisatie. We gaan op zoek naar wat er is en wat goed is om te houden. Verandermanagement is een proces naar een nieuwe gewenste situatie, mét behoud van al wat goed is binnen jouw organisatie.

Angelique van der Weiden

Interesse in verandermanagement?

Wij stellen jou vragen, luisteren naar jouw antwoord en verstaan ook wat niet wordt gezegd. Wij komen tot de kern: wat wil jij als organisatie bereiken? Graag begeleiden wij jouw organisatie in het verandertraject.

Stel gratis een vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.